Kárpittisztítás, padlószőnyeg tisztítás

Kárpittisztítás

Már több, mint 20 éve foglalkozunk kárpittisztítással és szőnyegtisztítással, ez idő alatt nagyon sok kérdéssel/kéréssel találkoztunk. Íme néhány ami fontos lehet:

Milyen technológiával dolgozunk?

Vizes visszaszívó rendszerű ipari kárpittisztító gépeket használunk. Ezek a gépek abban különböznek a háztartási gépektől, hogy sokkal nagyobb a szívó erejük, ezért hatékonyabban el tudják távolítani a szövetből a tisztítószert és a vizet. A víz megszűri a port így tisztítás közben nem kavarognak a porszemcsék a levegőben. A gép mindig tiszta vízzel dolgozik, tehát nem víz forgató rendszerű. Így azzal kell számolni, hogy a kárpittisztítás során adott esetben többször is újra kell töltenünk a gépet tiszta vízzel. A következő kérdés mindjárt kapcsolódik is a technológiához….

Milyen hosszú a száradási idő a kárpittisztítás után?

A munka elvégzése után 24 órával használható az ülőgarnitúra vagy ágybetét/franciaágy. Bizonyos esetekben ez a száradási idő lerövidülhet. Ez függ a szövettől és a víz mennyiségtől amit a tisztításkor használtunk. Ha nagyon koszos egy felület, előfordul, hogy sokszor át kell rajta menni, ahhoz, hogy elérjük a kívánt eredményt. Ebben az esetben természetesen kell a 24 óra száradási idő. Azt szoktuk javasolni kedves ügyfeleinknek, hogy ha rendelkeznek ventillátorral érdemes a száradást „megtámogatni” vele. Télen és nyáron hatásos segítség a száradásban.

Mikor van szezonja a kárpittisztításnak?

A kárpittisztításnak egész évben szezonja van. Nyáron a természetes időjárás miatt, télen pedig a fűtés miatti száraz levegőben száradnak jól a bútorok. Eddig az a tapasztalatunk, hogy a tavaszi és az őszi időszakban is jól száradnak a szövetek, úgyhogy az egész év alkalmas a kárpittisztításra. Vannak frekventáltabb időszakok, amikor érdemes előre gondolkozni, tervezni. Ilyenek az ünnepek előtti időszakok (karácsony, húsvét), illetve a nyári hónapok. Kollégáink rugalmasak és igyekeznek időpontot találni, de ezekben a hónapokban érdemes 1-2 héttel előre foglalni. Az autókárpit tisztításánál, viszont fontos tényező az évszak. Akinek nincs lehetősége arra, hogy zárt illetve fűtött garázsban tárolja az autóját, annak érdemes kivárni a jó időt. Télen mi sem tudunk a szabadban dolgozni!

Milyen rendszerességgel érdemes tisztíttatni?

Azt szoktuk javasolni, hogy ha nincs extra igénybevételnek kitéve a bútorszövet, elég évente 1x, maximum 2x tisztíttatni. Ahol kisgyermek és kisállat van, ott természetesen az egyéni igényeknek megfelelően többször is.

Minden foltot el tudunk távolítani?

A foltok 100%-os eltávolítására GARANCIA NINCS! Nem létezik olyan kárpittisztító aki garantálni tudja, hogy minden foltot el tud távolítani. Nagyon sok tényezőtől függ, hogy egy folt kijön e a szövetből, vagy sem:

A szövet összetétele (ha tele van pamuttal, nagyon csökkennek az esélyek)

A folt milyensége (mitől származik: gyümölcs, fű, kávé, tea, bor, anyatej/tápszer,zsíros szennyeződések)

Milyen régen van az anyagban? (Nyilván minnél régebbi egy folt, annál nehezebb a dolgunk)

Kezelték e előtte valamilyen vegyszerrel? (bolti kárpittisztító szerek, ecet, szódabikarbóna, mosogató szer)

Exit mobile version